Категорії
Інтерв'ю

Робота тату-майстром. Інтерв’ю з перших вуст

Татуювальну машинку вона освоїла лише 2 роки тому, але те, що ця дівчина вимальовує на шкірі людей – просто фантастика!

Ми поспілкувалися з молодою, але талановитою тату-майстринею, Алісою Карпук, яка привідкрила нам завісу до світу малюнків на тілі.

«Татуювальник – це не професія, тату – для зеків»

Батьки та друзі поставилися позитивно до нового захоплення Аліси: всіляко підтримували, надихали, пишалися й навіть купили спеціальне обладнання. А ось старше покоління, як не дивно, не схвалило її вибору.

www.instagram.com/aliss.tattoo

Зазвичай, наші бабусі та дідусі  негативно ставляться до татуювання на тілі. Вони вважають його якоюсь “міткою”, “наколкою”, чи ще гірше – “зеківськими вибриками”. Хоча переважна більшість молоді мають іншу думку, адже тату стало способом вираження та своєрідним протестом.

Тату-майстриня вважає, що старше покоління так негативно відгукується щодо тату, тому що у минулому це все робили десь підпільно, або ж дійсно у в’язницях, тому і виникла така асоціація з «наколками».

«Зараз, коли ти приходиш у салон, де все стерильно та прибрано, де тебе зустрічає адекватний майстер, де все це зроблено гарно, охайно та тоненько, то мені язик не повернеться назвати цю роботу “наколкою”»

Болісний сеанс

Аліса, як і інші тату-майстри, не бояться завдавати болю своїм клієнтам. І не тому що людей не шкода, а тому, що «це такий біль, якого не варто боятися». Наприклад, Алісі страшніше зробити один укол, ніж набити татуювання. Вона розповідає, що часто буває таке, що люди смикаються, особливо, якщо робиш тату на ребрах, тому потрібно попереджати людину заздалегідь, або інколи тримати своєю ж рукою людину, щоб не здригалася, адже можуть схопити судоми.

Аліса каже, що найскладніше для неї – це коли клієнти обирають незручне місце для тату. Наприклад, м’які місця: плечі, живіт.

«Коли зона для тату обрана незручно для мене, то і робота дається важче»

За словами майстрині, у всіх людей «болючі місця» зазвичай різняться, але, в основному, незручно робити на шиї. Якщо робити на кистях, тату погано загоюється. А ось найболючішими місцями для тату на тілі – це шия, живіт та груди. Найменш болючі це руки та ноги.

www.instagram.com/aliss.tattoo

Нестандартні клієнти

У роботі тату-майстрів є купа смішних та цікавих випадків, адже люди бувають з різним характером, життєвими історіями та світосприйняттям.

Не всі літні люди вважають тату чимось огидним та ненормальним, колись на сеанс до Аліси прийшов дідусь, якому було 64 роки. Він хотів зробити перше татуювання. Тату-майстрині навіть запам’яталися його слова: ”Хоч би баба з дому не вигнала”. 

А було й таке, що захотів бити тату чоловік, який протягом всього сеансу вибігав з приміщення й бив кулаками стіну… Загалом, скільки людей, стільки й кумедних ситуацій.

Про ціни на тату

«Чому так дорого?», «А може, збавиш ціну», «А якщо я наб’ю одну крапочку, така ж ціна буде?». З цими питаннями від клієнтів стикаються тату-майстри ледве не щодня. Люди обурюються щодо високої вартості послуг майстрині, адже собівартість тату, у середньому складає 200-250 гривень, не більше. Аліса резонує й відповідає, що вся інша сума платиться майстру за те, що він створює певний малюнок людині на тілі на все своє життя! Тому, якщо для клієнта важливо те, що у нього «під шкірою» й «на тілі», то справедливо платити саме таку ціну.

Також у вартість тату входить обладнання, а воно досить дороге. Припустімо, Алісина машинка для тату коштує 18000 гривень, і якщо вона зламається, то їй потрібно купувати нову. А назбирати на це обладнання буде важко, якщо клієнти платитимуть тільки за собівартість тату.

www.instagram.com/aliss.tattoo

Як готуватися до першого сеансу тату

Тату-майстриня радить поголити місце, де має бути тату, перед записом сходити в душ, адже після сеансу не можна мочити водою татуювання протягом доби. Якщо дуже сильно боїтесь болі, то можете випити невелику дозу знеболювального для початку. Якщо ж анестезію вводитиме тату-майстер, то ліки подіють тільки через деякий час. А зазвичай, у тату-майстрів щільний графік, і мало хто може дозволити собі чекати, поки подіє знеболювальне.

До речі, є деякі протипоказання щодо нанесення тату. Наприклад, не можна його бити, якщо у вас проблеми зі шкірою – акне, або дерматит.

Аліса також застерігає людей бути обачними у виборі тату-салону. В першу чергу потрібно звернути увагу на санітарні норми, яких потрібен дотримуватися кожен майстер. На робочому місці майстра машинка має бути замотана у плівку, голки та ковпачки мають бути одноразовими, й розпаковуватимуть їх повинні особисто при вас.

Буває таке, що люди, які вперше набили тату, вже не можуть зупинитися це робити, адже, коли переконуються в тому, що це не обов’язково має бути боляче – хочуть набити ще щось.

Мундак Тетяна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *