Категорії
Добірки Кіно

Новорічно-різдвяні фільми. Небанальна добірка

Аніме, кріпові мульти, трушні комедії, вічна класика, кіно з душею та навіть нормальні любовні драми —  Ти точно собі щось знайдеш!

Ми підготували унікальну добірку, адже кінороби щороку штампують десятки різдвяних фільмів посередньої якості. Через що ми щоразу вмикаємо старе добре перевірене кіно: Сам удома, Гаррі Поттер тощо. Але настав час вирватися з обіймів банальщини!

Почнемо з найкращого, що виходило останнім часом. “Клаус” реліхнувся 2019 року але, якщо ви досі його не бачили, то я вам заздрю. Особливий мультфільм, що виходить за рамки банальних різдвянокіношних кліше і розказує історію так, що першу третину стрічки сумніваєшся чи дійсно це історія про Різдво і чи не йде мова про якогось іншого Клауса. Але все окей.

Розповідає про хлопака, який має багатого і впливового батька,  керівника поштової служби. Але його син розбещена лінива срака, яка палець об палець в житті не вдарила. Батьку вривається терпець і він відправляє малого на північ у глухий, холодний острів і дає йому завдання — налагодиш роботу пошти — повернешся додому.

Хлопець якого звати Джеспер приїжає і розуміє, що справи погані. Тут ніхто не пише листів, навіть Святому Миколаю, бо і дорослі, і діти зайняті лише пакостями та ворожнечею, що роками триває між двома великими сім’ями.

А знати більше не варто. Важливо лише те, що далі сюжет дуже хитромудро пов’яжуть з Різдвом.


Аніме у цій добірці представлятиме тайтл з багатообіцяючою назвою “Токійські хрещені”. Японські мульти можна любити навіть за одні сюжети. Цього разу історія відбуватиметься напередодні Різдва, а головними персонажами будуть три безхатьки.

хня пригода розпочинається, коли у смітті вони знаходять новонароджену дівчинку. Алкоголік, транс і втікачка розшуккують батьків дитини. Але находять проблеми на свої голови. Натрапляють на місцеву мафію — якудза, опиняютсья посеред перестрілки, потім викрадення і не встигаєш отямитися, як сюжет загострюється до межі.

Але не зважаючи на всю драму та серйозність — відмінний гумор присутній від початку і до кінця. Щодо новорічно-різдвяної атмосфери, то вона є, але її небагато, ну а яке ви собі уявляли Різдво у бездомних? По факту святкової атмосфери в Токійських Хрещених найменше у цій добірці. Але аніме топове. І якщо ви готові до трохи серйозного кіна, то Хрещених треба дивитися обов’язково.


Ну що ж, поговоримо про різдвяну класику. Милі, чарівні фільми для всієї родини, з ідеальними Саундтреками і купою снігових та гірляндових локацій. Так, є Грінч, Сам удома, але якщо ви вже натерли собі ними мозолі на очах, то Гляньте… “Ельфа”.

Казочка наповнена різдвяною магією, заслуговує бути побаченою, як мінімум раз. Атмосфера на 10 з 10.

Кіно про хлопчика, який чисто випадково заліз до Санти в мішок, а старий його не помітив і полетів на Північний полюс. Тому Бадді ріс серед ельфів, як свій. І навіть певний, що теж є ельфом. Але з часом він дізнається про себе всю правду і відправити на пошуки справжнього батька.

Отож Бадді пливе у Нью-Йорк. Де на нас чекає трохи драми, багато гумору і ще більше духу Різдва.

Чарівне кіно, позитивне, добре. Спочатку може здатися, що воно надто старе і дитяче, але то не так. Окей, трохи аж занадто комічне, трохи передбачуване. Але не банальне і святковий настрій гарантовано!


Є ще одна класика, про яку було б гріхом промовчати. Бо це те з чого все почалося.

“Різдвяна історія”. Так так, та сама написана Чарльзом Діккенсом ще в 19 столітті.

Ну якщо точніше, то її найновіша екранізація. Історія про поганого дядька, до якого приходить три духи Різдва: минулого, теперішнього та майбутнього.

Цей сюжет був сотню разів обіграний у всіляких серіалах, фільмах та книгах. І ви точно його знаєте, але мульт міг пройти повз вас, якщо так, то майте його на увазі. Бо це найріздвяніша оповідка зі всіх різдвяних оповідок.


Якщо хочеться подивитися більш реальний фільм і щоб з любовною лінією, то не буду вас засуджувати. Ось вам. Один з наймеш банальних

“Щасливого різдва” — фільм дворічної давності з Емілєю Кларк в головній ролі.

Зимовий Лондон і дівчина, що працює продавцем в різдвяній крамничці (Явно не від хорошого життя). Їй не щастить, вона завжди приймає неправильні рішення, але потім, не повірите, вона зустрічає хлопця і все змінюється.

Насправді сюжет не настільки банальний як вам може здатися, він зі сюрпризом. Тому перегляду у один із зимових вечорів – заслуговує.


Тепер поговоримо про кріповий, ляльковий мульт 1993 року. Створений в готичному стил мюзикл Тіма Бертона, Автора Едварда Руки-ножиці, Трупа нареченої, режисера Чарлі і шоколадної фабрики і старої трилогії Бетмена. Він починав аніматором в Дісней, але зараз відомий своїми стрічками створеними в унікальній похмурій атмосфері.

От і “Жах перед Різдвом” вийшов максимально дивним мультом,  лялькова анімація 93 року — це навіть звучить страшно. Але я б не рекомендував вам мульт, якби до нього не звикалося за 20 хвилин і якби ще через 20 хвилин все це не приносило неймовірної насолоди.

Проте в Дісней у стрічку не вірили, випустили її під брендом своєї дочірньої компанії, бо вважали  надто страшною для дітей. Але шедевр вистрелив і навіть отримав Оскар за найкращі візуальні і ефекти.

Події відбуваються у Місті Геловін наповненому монстрами, привидами, зомбі, вампірами, відьмами… Коротше, нечистю на будь який смак.  Головний персонаж Джек Скеллінгтон щороку організовує у місті святкування Геловіну. Все чудово, аж поки йому не набридає робити одне і теж та він випадково не знаходить портал у місто Різдва.

Там Джек захоплюється святкуванням свята з подаруночками і димарями, повертається додому та разом з нечестю вирішує викрасти Санту Клауса та організувати своє Різдво.

І знаєте, нічого хорошого не стається, коли нечисть, що мала давно бути мертвою, береться організовувати найсвітліше та найрадісніше свято Різдва.

Обов’язково рекомендую глянути мультик, це найоригінальніша історія у добірці. До речі, ідея якої Бертону прийшла тоді, коли він побачив як у магазині Геловінські декорації замінили на Різдвяні. Так і придумують шедеври.


Обіцяна класична американська комедія – фільм 30-річної давності. Чим старіше кіно, тим менше шансів, що ви його бачили і що жарти досі смішні. Але якщо ви роками смієтеся з того як страждають мокрі бандити в Сам удома, то хвилюватися немає причин.

“Різдвяні канікули” — фільм, що чудово вписується в суворі українські реалії, коли сімейне свято перетворюється у найбільшу в році сімейну сварку. Ставте лайк, якщо і у вас таке було.

Отже родина хоче по-звичайному відсвяткувати Різдво, але все йде не за планом: родичі сваряться, гірлянда не працює, ялинка згорає, та ще й противний дядько, якого ніхто не любить, приїхав без запрошення.

Все у найкращих традиція свята. Комічність у фільмі межує на рівні з безглуздістю. І хоча це найстаріший фільм добірки, він досі вартий уваги.


Також не можу не згадати мультик, який увібрав у себе потрохи найкращого зі всього попередньо ззгаданого: “Артур Різдво”, або “Секретна служба Санта-Клауса”, або  “Місія: Різдвяний порятунок”.

Якщо коротко, то це історія про сім’ю Санта Клаусів, Де звання передається разом з червоним костюмом: від батька й до сина.

Дід сімейства – колишній Санта, який на оленях і санях розвозив подарунки ще в часи другої світової.

Батько – теперішній Миколайко, який от-от піде на пенсію і передасть титул старшому сину, що вже і так майже всім керує за допогою сотень спеціально навчених ельфів, які по суті й виконують всю роботу.

А ще є Артур, молодший син, який лише заважає та плутається під ногами. І коли під час чергового Різдва через помилку одна дівчинка не отримала подарунок, то лише він кидає все і намагається за будь-яку ціну доставити їй омріяний велосипед.

З мінусів трохи передбачуваний сюжет. Але я обіцяю вам і сміх і сльози і затишний різдвяно-новорічний дух.


Новорічні кіношки клепають і в Україні, до того ж шаленими темпами, але більшісь з них — повний шлак за гроші платників податків. Та найкращою є “Пекельна Хоругва або ж Різдво козацьке”. Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід.

Якщо закрити очі на дешеву графіку, то цілком можна отримати насолоду від жартів та нашого ріднесенького сетингу.


Також у цукерко-мандариновий період я часто віддаю перевагу повторному перегляду різдвяних серій Сімпсонів, Спробуйте. Список серій можна знайти в неті.

Щодо контенту на Нетфліксі, то там у трендах низькопробні тайтли, отож будьте обачні. З адекватного в дубляжі “Різдв’яні хроніки” ну і “Клаус”, а в субтитраї “Хлопчик на Ім’я Різдво” і “Містер Джангл”. До решти новинок ставтеся з надмірною обережністю.

На цьому все. Христос ся Рождає! Гарних вам свят, До зутсрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *